Citaat:
Distributienettarieven in groot deel Wallonië gelijkgesteld: waarom in Vlaanderen niet? En wat betekent dat financieel gezien?
MijnenergieVanaf 2024 vallen de zeven netgebieden van de Waalse netbeheerder ORES onder hetzelfde distributienettarief. Op die manier betalen de meeste inwoners van Wallonië bij eenzelfde verbruik exact dezelfde energiefactuur. In Vlaanderen is dat niet aan de orde en betaal je in Kortrijk bijvoorbeeld nog altijd ruim 70 euro meer voor elektriciteit dan in Hasselt. Voor aardgas loopt het verschil op tot bijna 60 euro. Waarom lukt in Vlaanderen niet wat in Wallonië wél mogelijk is? Mijnenergie.be zoekt het uit.
Volledig artikel HLNOngeveer 1 netgebied voor Wallonië, en 10 voor Vlaanderen, in Vlaanderen zijn er dus veel meer (vriendjes van) politiekers die daar goed aan verdienen. Dat is idd iets wat gewoon federaal zou moeten gebeuren, waarom bestaat België eigenlijk nog? Enkel en alleen om alles op te splitsen en meer postjes te creëren? Het klopt dat die versnippering veel geld kost: een groot deel van die jobs moeten politiek opgevuld worden, en dan moeten er natuurlijk ook nog mensen een job krijgen die het werk effectief doen, die werken en weten waarmee ze bezig zijn. En dat dus maal 10 in Vlaanderen...
Al die extra belastingen zijn eigenlijk ook degoutant: ze hebben enorm veel overwinsten gemaakt, die hadden ze moeten investeren in plaats van te versluizen naar Frankrijk en de aandeelhouders! In plaats van alle gemeenten af te gaan voor bijdragen, én dan nog eens de gewone burger ervoor laten opdraaien.
Ons land had verdorie al lang een kerncentrale (of meer) in eigen beheer moeten hebben, in plaats van alles te verkopen aan het buitenland en ons zo kwetsbaar te maken

.